Lowara ZN8, ZN10 en ZN12 bronpompen
De xylem Lowara ZN8, ZN10 en ZN12 bronpomp is ontwikkeld voor bronnen met een minimale diameter van 8" (200 mm). Deze hoogwaardige RVS bronpompen worden toegepast om grondwater naar het oppervlak te pompen en kunnen worden uitgevoerd met een aan/uit regeling en frequentie omvormer. De Lowara ZN8, ZN10 en ZN12 pomp heeft een zeer hoog rendement en is verkrijgbaar in verschillende RVS varianten, AISI304 en AISI316. De bronpompen zijn geschikt voor 230 Volt 1 fase en 400 Volt 3 fase, en toe te passen op 50 Hz en 60 Hz.
Lowara ZN8, ZN10 en ZN12 – Bronpompen naar een hoger niveau
De Lowara 8", 10" en 12" bronpompen zijn speciaal ontwikkeld voor de waterwinning en offshore toepassingen. Ook in de industrie vind u deze kwaliteitsproducten om bedrijfswater / grondwater op te pompen. De bronpompen zijn modulair opgebouwd waardoor voor elk bedrijfspunt de juiste configuratie gevonden kan worden. In combinatie met de Lowara hoog efficiënte bronmotoren kunt u vertrouwen op de Lowara kwaliteit tegen een scherpe aanschafwaarde.
Hoge efficiëntie
De pomphydrauliek van de Lowara Z-serie is ontwikkeld op een zo hoog mogelijk rendement. Dit door het uitsluiten van turbulente stromingen, die bij centrifugaal pompen zorg dragen voor energieverlies. Door het uitsluiten van deze turbulente stroming verkrijg je tevens een langere levensduur van de pomp en dus minder pompstoringen. Dit omdat een turbulente stroming ook zorgt voor terugkerende en wisselende axiale en radiale krachten op het rotor pakket. Lowara is er succesvol in geslaagd met de Z-serie een prachtig en betrouwbaar product in de markt te zetten.
Lange levensduur en eenvoudig onderhoud
Zoals hiervoor als beschreven in het kopje Hoge Efficiëntie, zorgt een laminaire stroming (voor zover mogelijk binnen een centrifugaal pomp) voor een stand tijd verbetering. Daarnaast heeft de Lowara Z-serie Speciale lagering en dichtingsring posities, waardoor zand probleemloos verpompt kan worden. Het rotor pakket is standaard volledig gebalanceerd waardoor trillingen tot een minimum beperkt zijn.
Geschikt voor abrasieve vloeistoffen
De Lowara ZN8, ZN10 en ZN12 serie is geschikt om vaste bestandsdelen meer te verpompen, zoals zand. Door de waaierontwerp, semi-axiaal, komt het binnenwerk van de pomp minimaal in contact met eventueel aanwezig zand en klei uit de bron. Voor zeer agressieve vloeistoffen kunnen de de bronpomp ook in Duplex (1.4517) leveren, een slijtvaste RVS variant. Hierdoor is deze bronpomp ook vaak toegepast in offshore projecten voor de olie- en gaswinning.
Toepassing
De Lowara ZN-serie kunt u vinden in een grote verscheidenheid aan toepassingen. Daar waar veel grondwater benodigd is voor bijvoorbeeld industrieel bedrijfswater of voor drinkwater maatschappijen. Maar ook de Olie- en gasindustrie, met name in offshore projecten, kunt u deze pompen vinden. Hieronder staan enkele voorbeelden.
– Bronpomp voor diepe bronnen
– Bronpomp voor Irrigatie systemen
– Drukverhogingspomp
– Bronpomp voor brandblustoepassingen (brandblusbronpomp)
– Bronpomp / dompelpomp voor de mijnbouw
– Toevoerpomp voor grote fonteinen
– Bronpomp voor oppompen grondwater ter gebruik als industrieel bedrijfswater
– Bronpomp voor proceswater
– Bronpomp voor sprinklersystemen
– Agricultuur, bronpomp voor vloedsystemen
– Bronpomp voor (auto)wasstraten
Lowara Z6 en ZN6 bronpompen
Deze robuuste, lichtgewicht roestvaststalen pomp is eenvoudig in gebruik en onderhoud dankzij het modulair ontwerp. De pompen zijn in hoge
mate bestand tegen de aanwezigheid van zand in het water. De pompkop en de verbinding met de motor zijn vervaardigd van precisie gegoten roestvaststaal en de waaiers en diffuser zijn van roestvaststaal. De pompen zijn geschikt voor toepassingen in zeer diepe bronnen, voor drukverhoging, irrigatiesystemen en voor golfterreinen.
Specificaties
Opbrengst: tot 78 m³/h
Opvoerhoogte: tot 700 m
Stroomtoevoer: drie fase 50 Hz
Vermogen: van 0,55 kW tot 55 kW
Maximum druk: 70 bar
Vloeistoftemperatuur: tot 60 °C
Maximale dompeldiepte: 350 m

Lowara ZN8 en ZR8 bronpompen
De ZN8 en ZR8 series is speciaal ontworpen met het oog op een hoog rendement. Het standaard materiaal voor de ZN8 en ZR8 is RVS 304. Hierdoor is deze serie in hoge mate bestendig tegen corrosie en slijtage. Een ander voordeel van deze materiaaluitvoering is dat het hydraulisch rendement van de pomp ook op lange termijn gewaarborgd blijft. Bovendien elimineert het gebruik van RVS de kans op vervuiling van het water door verf of roest. Voor zeer agressieve media (bijv. zeewater) is er een full-duplex versie beschikbaar.
Specificaties
Opbrengst: tot 180 m³/h
Opvoerhoogte: tot 550 m
Stroomtoevoer: drie fase 50 Hz
Vermogen: van 5,5 kW tot 150 kW
Vloeistoftemperatuur: tot 30 °C
Maximale dompeldiepte: 350 m

Lowara ZN10 en ZN12 bronpompen
De ZN10 en ZN12 series is speciaal ontworpen met het oog op een hoog rendement. Het standaard materiaal voor de ZN10 en ZN12 is RVS 304. Hierdoor is deze serie in hoge mate bestendig tegen corrosie en slijtage. Een ander voordeel van deze materiaaluitvoering is dat het hydraulisch rendement van de pomp ook op lange termijn gewaarborgd blijft. Bovendien elimineert het gebruik van RVS de kans op vervuiling van het water door verf of roest. Voor zeer agressieve media (bijv. zeewater) is er een full-duplex versie beschikbaar.
Specificaties
Opbrengst: tot 520 m³/h
Opvoerhoogte: tot 545 m
Stroomtoevoer: drie fase 50 Hz
Vermogen: van 4 kW tot 350 kW
Vloeistoftemperatuur: tot 60 °C
Maximale dompeldiepte: 350 m

Artikel of pompnummer zoeken: