Lowara SP zijkanaalpomp
Monoblok centrifugaal-elektropomp met zijkanaal en stervormige waaier, met goede zelf aanzuigende eigenschappen, ook wanneer er opgeloste gassen in het water aanwezig zijn en als de zuigleiding niet volledig met water gevuld is.
UITVOERING
De Xylem Lowara zijkanaalpomp is direct gekoppeld aan een 230 volt (1 fase) of 400 volt (3 fase) motor, waardoor de afmetingen tot een minimum beperkt is. De pomp is voorzien van een zijkanaalwaaier in messing materiaal, waardoor de stervormige waaier niet kan gaan vast zitten door oxidatie / corrosie. De pomp is voorzien van een mechanical seal als asafdichting. De pomp heeft binnendraad aansluiting van RP 1" voor zowel de zuigaansluiting alsmede voor de persaansluiting.

Een zijkanaalwaaier pomp is volledig zelf aanzuigend en geschikt om boven de vloeistof geplaatst te worden. Tevens is de pomp uitermate geschikt om vloeistoffen te verpompen met onopgeloste gassen.

De pomp wordt toegepast daar waar een negatieve voordruk heerst of waar een geringe capaciteit met een redelijk hoge druk verpompt dient te worden. Hierbij dient u te denken aan lichte industrie, wasstraten, drukverhoging of voor irrigatie.

De motor is uitgevoerd met een isolatieklasse F, beschermingsklasse IP55, omgevingstemperatuur tot 40 graden. De motor is uit te voeren in een 230 Volt 1 fase uitvoering met condensator en in een 400 Volt 3 fase uitvoering. De motoren voldoen aan de Europese energienorm IE2
TOEPASSING LOWARA SP
De Xylem Lowara zijkanaalpomp, type SP, is toe te passen in een zeer groot toepassingsgebied. Als basis is deze pomp toe te passen daar waar een negatieve voordruk heerst aan de inlaatzijde (zelf aanzuigende pomp), maar ook daar waar relatief lage capaciteiten bij een relatieve hoge druk verpompt dient te worden.
– (Drink) water boosterpomp
– Lichte industrie
– Koelwaterpomp
– Auto wastraten
– drukverhoger voor irrigatie / beregening
– koelwaterpomp voor berwerkingsmachines
– sproeipomp
– Boosterpomp

Artikel of pompnummer zoeken:

‚Äč