Lowara ESHS pompen
De enkeltraps Roestvaststalen (RVS) waternorm blokpomp, kort gekoppeld aan een standaard IEC motor. Deze pomp is gebouwd conform de DIN24255 / EN733. Deze pomp wordt toegepast in de lichte industrie voor het verpompen van bedrijfswater. De sealkamer is ontwikkeld conform EN 3096. De pomp is voorzien van een back pull out unit, waardoor je tijdens onderhoud het pomphuis in het leidingwerk kunt laten zitten. Deze pomp is te voorzien van divers asafdichtingen, motorgroottes en zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.
Uitvoering
De Xylem Lowara eSHS waternorm pomp is gebouwd conform de EN733, ISO9908 en DIN24255 in een blokpomp, direct gekoppelde, uitvoering in roestvrijstaal (roestvaststaal ofwel RVS). Hierdoor is deze pomp volledig uitwisselbaar met alle andere merken die produceren conform dezelfde normering. De pomp is voorzien van een back pull out unit, waardoor het pomphuis in het leidingwerk kan achterblijven tijdens onderhoudswerkzaamheden. De pomp is geschikt voor schone tot licht vervuilde vloeistoffen.
Materiaal
De Xylem Lowara eSHS waternorm pomp is standaard leverbaar in een grote diversiteit aan materialen. Van een standaard gietijzeren pompunit, in Brons, in Diverse RVS materialen tot Super Duplex materiaal (zeewater bestendig). Naast de standaard mogelijkheden bieden wij u ook alternatieve materialen aan, op aanvraag.

Asafdichting
De Xylem Lowara eSHS waternorm pomp is te voorzien van een grote diversiteiten aan asafdichtingen. Van een standaard enkel mechanical seal van Burgman of John Crane tot dubbel werkende asafdichtingen van diverse leveranciers. Deze asafdichtingen kunnen gebalanceerd of ongebalanceerd direct op de pompas geplaatste worden of op een asbus. Tevens zijn cartridge mechanical seal mogelijk.

Lagerstoel
De lagerstoel is zeer zwaar uitgevoerd om alle mogelijke axiaal en radiaal krachten van de hydrauliek en motor aan te kunnen. De lagerstoel is uitgevoerd in oliesmering en te voorzien van een koelmantel voor hoge temperaturen. Tevens is het mogelijk om de lagerstoel te voorzien van diverse trillingsanalyse mogelijkheden.

ATEX
De Lowara eSHS pompen volgens DIN24255 zijn verkrijgbaar met een ATEX certificering. Afhankelijk van het explosiegevaar en de zone waarin de pompen opgesteld staan kunnen wij u informeren over de mogelijkheden in het beheersen van de explosiegevaar. ATEX pompen certificering wordt afgegeven over de gehele pompunit, dus ATEX pomp, ATEX koppeling en ATEX motor.

Beschikbare pomptypes:
De Lowara eSHS serie is beschikbaar in verschillende RVS (roestvrijstalen) pomptypes:
– eSHS: Direct gekoppelde waternorm pomp met opzet motoras, toerental 2950 (2 polig)
– eSHS4: Direct gekoppelde waternorm pomp met opzet motoras, toerental 1450 (4 polig)
Toepassing:
De Xylem Lowara eSHS Roestvrijstalen (RVS) Waternormpomp volgens DIN24255 en EN733 en ISO9908 kunt u in diverse toepassingsgebieden vinden. Deze pompen zijn speciaal ontwikkeld om schone tot licht vervuilde vloeistoffen te verpompen. De Xylem Lowara eSHS Waternorm pomp is zeer energie zuinig door haar hoge hydraulische rendement wat resulteert in een zeer lange stand tijden en lage TLCC (Total Life Cycle Costs). Tevens biedt deze pomp zeer grote mogelijkheden binnen vacuüm bedrijf door haar extreem lage NPSH waarden. Deze is zelfs te verbeteren door gebruik van een Inducer.
– (Drink) water transportpomp
– Bedrijfswater pomp
– Koelwaterpomp
– Heetwaterpomp
– Chemische proces pomp
– Brandblus pomp
– Condensaat pomp
– Boosterpomp
– HVAC
– Injectiepomp
– Olie en gas industrie
– Filter systemen, ultra filtratie

Artikel of pompnummer zoeken: