Lowara DOC dompelpompen
De Xylem Lowara DOC dompelpompen zijn veelzijdig, corrosiebestendig en compact. Er zijn drie basisuitvoeringen beschikbaar met vermogen van 0,3 kW tot 0,7 kW. Er is tevens een speciale uitvoering in de 7VX met een vortex waaier. Deze pompen zijn geschikt om schone tot vervuilde vloeistoffen te verpompen. De pomp is leverbaar met of zonder vlotter en in 230 Volt of 400 Volt. De pomp kan een maximale vloeistof temperatuur tot 40 graden verpompen, zonder dat de motor oververhit wordt.
Lowara DOC dompelpomp
De Lowara DOC pomp is een zeer compacte, maar uiterst robuuste, dompelpomp voor het leegpompen van lekwater, regenwater etc. De pompen zijn corrosiebestendig door het gebruik van RVS in combinatie met industrieel kunststof. Er zijn drie basis uitvoeringen met vermogen van 0,3 kW tot 0,7 kW en daarbij is een uitvoering met een vortex waaier (Lowara 7VX).
Uitvoeringen
De Lowara DOC pomp is te leveren in 1 fase 230 Volt en 3 fase 400 Volt. De pompen kunnen vanuit de fabriek worden voorzien van een opgebouwde drijfvlotter of aangebouwde buisvlotter. Hierdoor wordt een volautomatische pompwerking verkregen, waar u geen omkijken meer naar heeft. De monofase (230 Volt) pompen hebben een geïntegreerde condensator in de pomp alsmede een thermische beveiliging om de pomp uit te schakelen bij droogloop en/of oververhitting.
Afdichting
De Lowara DOC drainagepomp / putpomp heeft een zeer unieke asafdichting door de toepassing van 3 lipseals om de motor af te schermen van het watergedeelte. Om te voorkomen dat de lipseals beschadigen, at ten koste gaat van de levensduur van de pomp, is de waaier voorzien van contraschoepen die de vaste delen verwijdert van de afdichtingsgroep, in combinatie met de dubbele Labyrint en de V-ring op de pompas.
Materialen
De DOC dompelpomp is opgebouwd uit de volgende materialen:
– Pomphuis, aanzuigrooster, handvat, steun boven en waaier: Techno polymeer Noryl (industrieel kunststof)
– Externe mantel, Motorhuis, deksel onder, schroeven en trekstangen: Roestvaststaal (AISI304 – DIN 1.4301)
– As verlenging: Roestvaststaal (RVS) AISI416 – DIN 1.4005
– Elastomeer: Nitril rubber (NBR)
Toepassing
De Lowara DOC dompelpompen kennen een grote mogelijkheid in toepassing. Deze pompen worden in privégebruik maar ook in de industrie gebruikt om lekwater, regenwater en dergelijke af te voeren. Enkele mogelijkheden:
– Legen van putten of reservoirs van regenwater, gefilterd water of huishoudelijk afvalwater
– Kleinschalige beregening van moestuinen of tuinen met gebruik van regenwaterreservoirs
– Leegmaken van ondergelopen ondergrondse ruimten zoals kelders en garages
– Leegpompen van reservoirs, vijvers en zwembaden
– Garagepomp
– Kelderpomp
– Leegpompen kelders
– Regenwaterpomp
– Irrigatiepomp
– Reservoirpomp
– Lekwaterpomp

Artikel of pompnummer zoeken: