Lowara DIWA dompelpompen
De Xylem Lowara DIWA vuilwater dompelpomp is geschikt voor het verpompen van vervuilde vloeistoffen tot 50 graden. Deze pomp is geheel uit RVS vervaardigt en daardoor corrosiebestendig. De DIWA dompelpomp heeft een opvoerhoogte tot 20 meter en kan direct op het elektriciteitsnet aangesloten worden. De pomp is leverbaar met of zonder vlotter. Uitvoeringen beschikbaar voor 230 Volt en 400 Volt en geschikt voor 50 Herz en 60 Herz bedrijfsspanning.
Lowara DIWA – dompelpomp
De DIWA Dompelpomp van Lowara is geheel uitgevoerd in RVS AISI304. De roestvaststalen dompelpomp kan worden uitgevoerd met een drijfvlotter of buisvlotter voor volautomatische werking. De pomp is voorzien van een voorfilter en daardoor geschikt voor schone tot licht vervuilde vloeistoffen. De pomp heeft een maximale persdruk van 2 Bar, ofwel 20 mwk.
Asafdichting
De pomp is uitgevoerd met een speciale asafdichting om het motorgedeelte vrij te houden van het te verpompen medium / vloeistof. Het afdichtingsysteem is uitgevoerd met een Drivelub seal systeem.
Motor
De hoogwaardige motor wordt gekoeld door het te verpompen medium. Dit door een dubbel wandsysteem waarlangs de vloeistof verpompt worden. Hierdoor is de pomp voorzien van een boven aansluiting, hetgeen de pomp weer geschikt maakt voor kleine putafmetingen. Bij de 230 Volt uitvoeringen is de motor intern voorzien van een condensator en beveiligd met een thermische motorbeveiliging die de motor uitschakel indien deze te warm wordt.
Polyurethaan elastomeer
De Lowara DIWA pomp is voorzien van een slijtplaat die is bekleed met een polyurethaan elastomeer. Hierdoor wordt de slijtplaat beschermd tegen vaste en scherpe bestandsdelen en verkrijgt de pomp haar maximale bestendigheid tegen slijtage door abrassieve delen.
Toepassing
De Lowara DIWA Dompelpomp kunt u vinden in een grote verscheidenheid aan afnemers. Van veeleisende privé personen, verhuurbedrijven en aannemers tot de lichte en zwaardere industriële gebruikers. Enkele voorbeelden waarin de DIWA-serie toegepast wordt zijn:
– Legen van putten of reservoirs van regenwater, gefilterd water of huishoudelijk afvalwater
– Kleinschalige beregening van moestuinen of tuinen met gebruik van regenwaterreservoirs
– Leegmaken van ondergelopen ondergrondse ruimten zoals kelders en garages
– Leegpompen van reservoirs, vijvers en zwembaden
– Garagepomp
– Kelderpomp
– Leegpompen kelders
– Regenwaterpomp
– Irrigatiepomp
– Reservoirpomp
– Lekwaterpomp

Artikel of pompnummer zoeken: