Lowara BG zelfaanzuigende pomp
Monoblok centrifugaal-elektropompen met ingebouwd ejectorsysteem, voor goede zelfaanzuigende eigenschappen, ook wanneer er opgeloste gassen in het water aanwezig zijn. Het veelvuldige gebruik van geperst roestvaststaal garandeert duurzaamheid, aanzienlijke gewichtsbesparing en een optimaal rendement.
UITVOERING
De Xylem Lowara zelfaanzuigende BG pomp is geheel vervaardigt uit RVS (roestvrijstaal). De pomp is direct gekoppeld aan de 230 Volt of 400 Volt motor (ook wel blokpomp genoemd). De pomp is droog zelfaanzuigend door gebruik te maken van een ejector, ofwel venturie. De pomp produceert uiterst efficiënt en is voorzien van een IE2 motor, conform Europese wetgeving. Met dit hoge rendement garanderen wij minimale energiekosten met een maximale opbrengst.

De pomp is voorzien van een mechanical seal als asafdichting. De elastomeren (o-ringen) zijn uitgevoerd in EPDM.

Tevens is de Xylem Lowara BG pomp verkrijgbaar in een GARDEN uitvoering, waarbij de pomp is voorzien van een draagbeugel en 2 meter aansluitkabel met 230 Volt stekker. Standaard is de pomp voorzien van en grote steunplaat / voet waardoor de pomp op vrijwel elke ondergrond stabiel staat.

Deze pomp vind haar toepassing voornamelijk in thuisgebruik, irrigatie doeleinden en ligte industrie. Maar ook voor de tuinbouw is deze pomp ideaal om als mobiele unit de planten te besproeien. Een zeer compacte zelf aanzuigende pomp die vrij is van oxidatie / Corrosie, met een zeer hoog rendement en duurzaam ontwikkeld.
TOEPASSING LOWARA BG POMP
De Xylem Lowara RVS zelf aanzuigende pomp, type BG, is toe te passen in een zeer groot toepassingsgebied. Als basis is deze pomp toe te passen daar waar een negatieve voordruk heerst aan de inlaatzijde (zelf aanzuigende pomp), maar ook daar waar relatief lage capaciteiten bij een relatieve hoge druk verpompt dient te worden.
– (Drink) water boosterpomp
– Lichte industrie
– Koelwaterpomp
– Auto wasstraten
– drukverhoger voor irrigatie / beregening
– koelwaterpomp voor bewerkingsmachines
– sproeipomp
– Boosterpomp
– Tuinbouw irrigatie
– Sproeipomp voor thuisgebruik

Artikel of pompnummer zoeken: